ma 24 dec 2018  om 22.30 uur, 10 min vooraf samenzang
Voorganger: Ds. B.J. Griffioen
Kerstnachtdienst, medew. MIK Koor
Organist: Dhr. J. Koopman


De Kerstnachtviering begint om 22.20 uur met het zingen van aloude bekende melodieën en vaak ook met woorden, die we wel kunnen dromen. Ze zijn ons dierbaar en we koesteren ze op vele manieren in deze tijd. Toch maakt de verandering van de omstandigheden waarin we leven, dat diezelfde woorden van lading kunnen veranderen. Voor wie op de vlucht zijn en het donker letterlijk tot angstige taferelen leidt op de eerste plaats. Maar ook wie in zijn veilige huis in Badhoevedorp en Lijnden woont merkt dat er vele kwetsbaarheden in het leven zijn die je doen voelen dat de komst van de Messias in dit kind in de kribbe bijna niet is voor te stellen, laat staan dat je zomaar kunt ontdekken op welke manier je dit nu precies positief zal raken.

Door de afwisselende muziek, onder leiding van Jeroen Koopman die ons eigen MIK-projectkoor dirigeert en organist Daniel Post hopen we een warme en feestelijke viering te bieden waarbij het mogelijk is om de Ster in de nacht te ontdekken en te volgen.

De hoopgevende tekst van Jesaja 9, over het volk dat een groot licht ziet en de tekst van Lukas 2, die verhaalt van de geboorte van de Heer, zijn onze gids. In verschillende talen zullen we het bericht en de zegen van de komst van het licht in dit Christuskind bezingen. Na de viering is er voor allen warme chocolade of een glas wijn.

 

terug