HET "LIJNDENFONDS" WAT BEDOEL JE?

Jan Handgraaf met zijn leden: de heren die beheren!
HET "LIJNDENFONDS" WAT BEDOEL JE?

Ambtsdragers en gemeenteleden die menen een project te hebben dat écht op geen andere manier kan worden gefinancieerd, dienen een verzoek in bij de "beoordelingecommissie" van het fonds.

Dat verzoek moet natuurlijk wel goed voorzien zijn van een omschrijving, een begroting en een opgave van het bedrag dat wordt gevraagd met een degelijke onderbouwing. Ook moet goed worden aangegeven welke andere financiëringsmogelijkheden zijn onderzocht, zodat de beoordelingscommissie ook tot een afgewogen besluit kan komen.

Dat besluit hoeft niet automatisch "toekenning" in te houden. Wanneer je bij voorbeeld op het laatste moment een "leuke" aktiviteit bedenkt, maar vergeten bent die te begroten en die dus niet in de normale kerkbegroting staat kun je niet "als vanzelf" bij het fonds aankloppen. Het moet écht gaan om iets bijzonders!
Zo kun je denken aan een investering binnen de gemeente die anders niet of op langer termijn pas mogelijk is. Een voorbeeld daarvan was de aanschaf van een prachtige beamer, die er alleen kon komen dankzij dit fonds.
Maar ook andere, inhoudelijke, aktiviteiten kunnen hiervoor in aanmerking komen, mits.......ja mits er een goede onderbouwing is en het niet op een andere manier tot stand kon/kan komen.

datum en tijdstip 15-11-2018 om 17.30 uur

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND, maar deze maand op WOENSDAG!))
datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.30 uur

GEMEENTE AVOND OP MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

MAANDAGAVOND 12 NOVEMBER aanstaande vindt de GEEMENET AVOND plaats.

We nodigen u daarvoor van harte uit. Allereerst worden de jaarrekening 2017 en de begroting 2019 besproken.

Daarna komen aan de orde:
- verslag onderzoeksgroep materiële toekomst van onze gemeente;
- plan pastoraat en
- beamergebruik.

Informatie over de financiën van onze gemeente kunt u desgewenst na de diensten op 4 en 11 november meenemen van de tafel in de Stiltekapel.'

Juup Bosch,
scriba

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!

Als kerkelijke gemeente doen wij bancaire zaken met het SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). En die stichting laat dat geldbeheer vanaf 1 november 2018 uitvoeren door de Rabobank (omdat de voormalige bankier hiermee stopt).

Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

LAAT JE EENS VERLEIDEN....... om een actieve(re) bijdrage te leveren aan ons gemeentewerk