PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE: VERBORGEN VERLEDEN...

MEDITATIE: VERBORGEN VERLEDEN...

We leven blijkbaar in een wereld, waarin het verleden geen rol van betekenis speelt en als dat toch het geval is, zijn we verrast en emotioneel. Mensen met historisch besef, die bewust in een traditie staan, zijn een minderheid geworden. Velen hebben geen referentiekader meer, die ze kunnen raadplegen op zoek naar een goede manier om met de werkelijkheid en zijn uitdagingen om te gaan. Lopen daardoor in groepen achter de fluitspelers aan met hun goed in de oren liggende deunen zonder zich af te vragen waar ze naar toe gaan. Want, als je niet meer weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je naar toe gaat.

Adolf Hitler, Benito Mussolini, Francisco Franco, Joseph Stalin, Nicolae Ceauṣescu, Mao Zedong, Fulgencio Batista, Fidel Castro, en Augusto Pinochet, allemaal leiders met absolute macht uit de vorige eeuw. Zij wisten heel goed waar ze naar toe wilden en hoe ze de fluit moesten bespelen om daar te komen, want zonder volgers zouden ze hun doel nooit bereiken. Velen hebben zo de handen gekust, die ze hebben geslagen.

Het bewust meedoen in een christelijke traditie is dan ook van levensbelang. Niet alleen omdat we de Bron kennen waar we vandaan komen maar ook omdat we, lopend in de voetsporen van hen die ons zijn voorgegaan, weten waar we naar toe gaan. Ons „hier en nu‟ is met die Bron verbonden, hangt niet los in de lucht en geeft perspectief.

De continuïteit is dus gewaarborgd, wat ons ook moge overkomen. Dat bepaalt onze houding en onze blik. Eeuwigheidszondag is het einde van het kerkelijk jaar, maar tevens een nieuw begin. Je moet eerst zijn gegaan, om ergens anders te kunnen komen. En als we ons dan afvragen hoe onze houding zou moeten zijn, krijgen we vanuit de Bijbel genoeg referentiekader aangereikt: Marcus 10: 35 t/m 45. Wij hebben geen verborgen verleden, geen onbekend heden en ook geen duistere toekomst.

terug
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND, maar deze maand op WOENSDAG!))
datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.30 uur
meer details

TOP 2000 KERKDIENST IN DE PELGRIMSKERK
datum en tijdstip 30-12-2018 om 15.00 uur
meer details

 
AANDACHT VOOR DE EINDEJAARS COLLECTE 2018
Aan het einde van ieder jaar ontvangt u van het College van Kerkrentmeesters een verzoek voor de Eindejaarscollecte.
Voor onze gemeente is dit een belangrijke bron van inkomsten, die we ook dit jaar weer hard nodig hebben om onze plannen te kunnen verwezenlijken.
Daarom vragen wij ook nu weer uw bijzondere aandacht voor deze belangrijke collecte! Wij danken u alvast hartelijk voor uw gift!
LEES HIEROVER VOORAL MEER ONDER HET KOPJE "COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS"!
 
NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!
Als kerkelijke gemeente doen wij bancaire zaken met het SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). En die stichting laat dat geldbeheer vanaf 1 november 2018 uitvoeren door de Rabobank (omdat de voormalige bankier hiermee stopt).

Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:
 
Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

 
Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters
meer
 
KERKBALANS 2019: EEN GOEDE GELEGENHEID VOOR U OM TE OVERWEGEN UW JAARLIJKSE BIJDRAGE VAST TE LEGGEN
OVERWEEGT U UW GIFT OF BIJDRAGE VAST TE LEGGEN?
Dat kan op twee manieren:
1.Geef bij het invullen van uw formulier voor KERKBALANS in januari aan dat u tot u dat zelf wijzigt een vast bedrag per maand, kwartaal of jaar toezegt. U heeft er dan verder "geen omkijken" meer naar en u geeft uw kerk periodiek een vaste bijdrage.
2. U kunt ook uw periodieke bijdrage aan de kerk vastleggen in een "overeenkomst". Die sluit u af met de penningmeester van onze kerk.
Deze bijdrage kunt u fiscaal aftrekken, ongeacht de "drempel"die de fiscus normaal stelt. Op die manier kunt u méér bijdragen terwijl u hetzelfde uitgeeft!
Een overweging waard? LEES HIEROVER MEER ONDER HET KOPJE "COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS".

Wij hebben voor uw gemak het formulier hierbij gevoegd. 
 /uploads/klant446/files/Modelovereenkomst-periodiekegift-Kerkelijke-gemeente - 2016.pdf

Twijfelt u of weet u niet precies hoe dat moet?
Neem dan graag even contact op met de penningemeester van het CvK (Marijn Vis; 06-14928440).
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.