PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEDITATIE: VERBORGEN VERLEDEN...

MEDITATIE: VERBORGEN VERLEDEN...

We leven blijkbaar in een wereld, waarin het verleden geen rol van betekenis speelt en als dat toch het geval is, zijn we verrast en emotioneel. Mensen met historisch besef, die bewust in een traditie staan, zijn een minderheid geworden. Velen hebben geen referentiekader meer, die ze kunnen raadplegen op zoek naar een goede manier om met de werkelijkheid en zijn uitdagingen om te gaan. Lopen daardoor in groepen achter de fluitspelers aan met hun goed in de oren liggende deunen zonder zich af te vragen waar ze naar toe gaan. Want, als je niet meer weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je naar toe gaat.

Adolf Hitler, Benito Mussolini, Francisco Franco, Joseph Stalin, Nicolae Ceauṣescu, Mao Zedong, Fulgencio Batista, Fidel Castro, en Augusto Pinochet, allemaal leiders met absolute macht uit de vorige eeuw. Zij wisten heel goed waar ze naar toe wilden en hoe ze de fluit moesten bespelen om daar te komen, want zonder volgers zouden ze hun doel nooit bereiken. Velen hebben zo de handen gekust, die ze hebben geslagen.

Het bewust meedoen in een christelijke traditie is dan ook van levensbelang. Niet alleen omdat we de Bron kennen waar we vandaan komen maar ook omdat we, lopend in de voetsporen van hen die ons zijn voorgegaan, weten waar we naar toe gaan. Ons „hier en nu‟ is met die Bron verbonden, hangt niet los in de lucht en geeft perspectief.

De continuïteit is dus gewaarborgd, wat ons ook moge overkomen. Dat bepaalt onze houding en onze blik. Eeuwigheidszondag is het einde van het kerkelijk jaar, maar tevens een nieuw begin. Je moet eerst zijn gegaan, om ergens anders te kunnen komen. En als we ons dan afvragen hoe onze houding zou moeten zijn, krijgen we vanuit de Bijbel genoeg referentiekader aangereikt: Marcus 10: 35 t/m 45. Wij hebben geen verborgen verleden, geen onbekend heden en ook geen duistere toekomst.

terug
 
 

MATINEE CONCERT SLOTERKERK M.M.V. DAVID SCHLAFFKE
datum en tijdstip 12-05-2019 om 15.00 UUR
meer details

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 16-05-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAFÉ BADHOEVEDORP - WIE EN WAT IS EEN VERRASSING
datum en tijdstip 17-05-2019 om 18.30 uur
meer details

KLOOSTERWEEKEND 14-16 JUNI 2019.
datum en tijdstip 14-06-2019 om 13.00 UUR
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.