MEDITATIE: EGYPTE..... MEDITATIE: EGYPTE.....

De familiebanden worden hier erg in ere gehouden. De zonen nemen het werk van de vaders over en geven dit weer door aan hun kinderen. Op deze wijze kan men als veehouder, steenhouwer, boek/papiermaker met weinig, goed leven. Voor westerlingen, waar het vaak toch ook om status gaat, is deze manier van leven en werken veelal niet te begrijpen.
Wij gebruiken alle hulpmiddelen die ons ter beschikking staan om dat te doen wat wij willen doen. De stuurman en kapitein van onze boot varen op het zicht en de stroom van het water. Zij gebruiken geen kompas en andere hulpmiddelen. Zij zoeken zich een weg over het water, zoals zij jaren geleden geleerd hebben.

En ik? Ik kijk met ontzag naar wat wij onderweg tegenkomen. Begrijp soms gewoon niet goed hoe mensen hier leven en gelukkig zijn. Tevreden zijn met wat je hebt en wat je krijgt. Geloof er in hebben dat je met elkaar samen kunt werken, leren en werken. Als geloofsgemeenschap zoek je naar de gemeenschappelijke boodschap die beschreven staat en zoek je naar de juiste interpretatie die past in onze tijd, onze manier van leven. Maar onze manier van leven is iets ingewikkelder dan in de tijd waarin de verhalen zijn opgeschreven. Soms vraagt het van ons om terug te gaan naar de basis van alles. Terug te keren naar de bron. Zorgen en omzien naar elkaar, delen wat je hebt met mensen die dat niet hebben. Respecteren dat anderen, die onderling ook naar elkaar kijken, op een andere manier invulling geven aan hun leven en daarmee gelukkig zijn, en dat wij onze manier van denken en leven niet zomaar moeten willen kopiëren naar anderen. Ik denk dat wij met gepaste eerbied moeten kijken naar en leren van mensen, die zo op het eerste oog niets hebben maar toch gelukkig samenleven, leren, werken, en vooral omzien naar elkaar.

datum en tijdstip 15-11-2018 om 17.30 uur

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND, maar deze maand op WOENSDAG!))
datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.30 uur

GEMEENTE AVOND OP MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

MAANDAGAVOND 12 NOVEMBER aanstaande vindt de GEEMENET AVOND plaats.

We nodigen u daarvoor van harte uit. Allereerst worden de jaarrekening 2017 en de begroting 2019 besproken.

Daarna komen aan de orde:
- verslag onderzoeksgroep materiële toekomst van onze gemeente;
- plan pastoraat en
- beamergebruik.

Informatie over de financiën van onze gemeente kunt u desgewenst na de diensten op 4 en 11 november meenemen van de tafel in de Stiltekapel.'

Juup Bosch,
scriba

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!

Als kerkelijke gemeente doen wij bancaire zaken met het SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). En die stichting laat dat geldbeheer vanaf 1 november 2018 uitvoeren door de Rabobank (omdat de voormalige bankier hiermee stopt).

Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

LAAT JE EENS VERLEIDEN....... om een actieve(re) bijdrage te leveren aan ons gemeentewerk