ONDERSCHEIDING VAN KERKORGANIST THEO KOOIJ ONDERSCHEIDING VAN KERKORGANIST THEO KOOIJ

Toen mij als jochie van 14 jaar gevraagd werd voor het eerst een kerkdienst te begeleiden in de dorpskerk van Nieuwveen was dat achteraf gezien een keerpunt in mijn muzikale ontwikkeling. Het was mijn eerste kennismaking met een pijporgel. Voor die tijd had ik alleen nog maar op een harmonium gespeeld. De klank van het instrument betoverde mij zo, dat ik vanaf dat moment verliefd werd op het pijporgel, een liefde die nooit meer is verdwenen.
In de jaren die volgden, stimuleerden mijn leermeesters mij om bij een koor te gaan werken als hulpje bij het instuderen en begeleiden van nieuwe koorwerken. Een leerproces waarbij je in de praktijk heel veel leert over hoe je moet begeleiden en hoe je kunt zien wat een dirigent van een koor en een begeleider verwacht. Een ontwikkeling die eigenlijk nooit stopt, omdat in de loop van de jaren zowel het orgel als de koormuziek veranderen en de koorleden en begeleider zich hierbij moeten aanpassen. Als je zo bezig bent, vliegt de tijd voorbij.
Toen op 16 september 2018 aan mij het draaginsigne in goud met briljant werd uitgereikt voor de functie van kerkorganist/kerkmusicus was het voor mij een geweldige verrassing, al kon ik mij op dat moment niet zo goed voorstellen dat mijn eerste kerkdienst als organist al ruim 60 jaar geleden was. Langs deze weg nogmaals mijn hartelijke dank voor deze bijzondere onderscheiding.
Theo Kooij.

datum en tijdstip 17-01-2019 om 17.30 uur

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP; HOE RELIGIEUS IS NEDERLAND NOG?
datum en tijdstip 25-01-2019 om 18.30 uur

KERKBALANS 2019: KERK ZIJN WE SAMEN! WE REKENEN GRAAG OP UW FINANCIELE BIJDRAGE!

Beste Gemeenteleden,
De enveloppe voor de kerkbalans is inmiddels weer op uw mat gevallen. Mocht u problemen hebben met invullen of met retourneren neemt u dan gerust contact met ons op.
Namens het College van Kerkrentmeesters, Marijn Vis 06-1492 8440, Harm Jonker 06-2041 4745 en Foeke Dekker 06-2157 2847.

Lees hierover meer onder "College van Kerkrentmeesters".

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!
Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

EEN PAAR KEER PER JAAR OP KLEINE KINDEREN PASSEN TIJDENS DE KERKDIENST?!

Vindt u kleine kinderen ook zo leuk? En gunt u de ouders van deze kinderen ook dat zij in de kerk aanwezig kunnen zijn bij bijzondere diensten als Kerst, pasen, pinksteren, schoolkerkdienst en dergelijke?

Neem even contact op met ds. Bert Griffioen of Greet Boersma van de commissie Erediensten. Zij kunnen u zeker meer vertellen en ook ongetwijfeld enthousiasmeren. meer

KERKBALANS 2019: EEN GOEDE GELEGENHEID VOOR U OM TE OVERWEGEN UW JAARLIJKSE BIJDRAGE VAST TE LEGGEN

LEES HIEROVER MEER ONDER HET KOPJE "COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS".

Wij hebben voor uw gemak het formulier hierbij gevoegd.
 /uploads/klant446/files/Modelovereenkomst-periodiekegift-Kerkelijke-gemeente - 2016.pdf

Twijfelt u of weet u niet precies hoe dat moet?
Neem dan graag even contact op met de penningemeester van het CvK (Marijn Vis; 06-14928440). meer