ONDERSCHEIDING VAN KERKORGANIST THEO KOOIJ ONDERSCHEIDING VAN KERKORGANIST THEO KOOIJ

Toen mij als jochie van 14 jaar gevraagd werd voor het eerst een kerkdienst te begeleiden in de dorpskerk van Nieuwveen was dat achteraf gezien een keerpunt in mijn muzikale ontwikkeling. Het was mijn eerste kennismaking met een pijporgel. Voor die tijd had ik alleen nog maar op een harmonium gespeeld. De klank van het instrument betoverde mij zo, dat ik vanaf dat moment verliefd werd op het pijporgel, een liefde die nooit meer is verdwenen.
In de jaren die volgden, stimuleerden mijn leermeesters mij om bij een koor te gaan werken als hulpje bij het instuderen en begeleiden van nieuwe koorwerken. Een leerproces waarbij je in de praktijk heel veel leert over hoe je moet begeleiden en hoe je kunt zien wat een dirigent van een koor en een begeleider verwacht. Een ontwikkeling die eigenlijk nooit stopt, omdat in de loop van de jaren zowel het orgel als de koormuziek veranderen en de koorleden en begeleider zich hierbij moeten aanpassen. Als je zo bezig bent, vliegt de tijd voorbij.
Toen op 16 september 2018 aan mij het draaginsigne in goud met briljant werd uitgereikt voor de functie van kerkorganist/kerkmusicus was het voor mij een geweldige verrassing, al kon ik mij op dat moment niet zo goed voorstellen dat mijn eerste kerkdienst als organist al ruim 60 jaar geleden was. Langs deze weg nogmaals mijn hartelijke dank voor deze bijzondere onderscheiding.
Theo Kooij.

datum en tijdstip 15-11-2018 om 17.30 uur

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND, maar deze maand op WOENSDAG!))
datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.30 uur

GEMEENTE AVOND OP MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

MAANDAGAVOND 12 NOVEMBER aanstaande vindt de GEEMENET AVOND plaats.

We nodigen u daarvoor van harte uit. Allereerst worden de jaarrekening 2017 en de begroting 2019 besproken.

Daarna komen aan de orde:
- verslag onderzoeksgroep materiële toekomst van onze gemeente;
- plan pastoraat en
- beamergebruik.

Informatie over de financiën van onze gemeente kunt u desgewenst na de diensten op 4 en 11 november meenemen van de tafel in de Stiltekapel.'

Juup Bosch,
scriba

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!

Als kerkelijke gemeente doen wij bancaire zaken met het SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). En die stichting laat dat geldbeheer vanaf 1 november 2018 uitvoeren door de Rabobank (omdat de voormalige bankier hiermee stopt).

Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

LAAT JE EENS VERLEIDEN....... om een actieve(re) bijdrage te leveren aan ons gemeentewerk