PKN
Pelgrimskerk Badhoevedorp-Lijnden (PKN)
 
MEERKONTAKT en WEBSITE NU NAAR 1 MAILADRES!

MEERKONTAKT en WEBSITE NU NAAR 1 MAILADRES!

De redactie van 

en de website www.pelgrimskerk.org hebben vanaf nu één inleveradres voor kopij!


De redactie voor het kerkblad MEERKONTAKT en de website van onze gemeente hebben vanaf nu één mailadres waar u al uw kopij kunt inleveren. Wanneer u uw kopij via dit mailadres inlevert, bent u ervan verzekerd dat uw kopij op het juiste adres komt en kan worden verwerkt voor beide.
Liefst zien wij natuurlijk dat uw kopij is voorzien van een foto, een plaatje of een beeld dat herkenbaar is bij de teksten. Als dit een zwart/wit beeld is, kan dit vrij goed worden gekopieerd in MEERKONTAKT. Kleurenfoto’s en –plaatjes zijn heel fleurig en leuk geschikt juist voor de website.
 
Dus….als u beelden of plaatjes hebt in kleur of zwart/wit, voeg die dan bij: dat verhoogt de attentiewaarde en de leesbaarheid!
 
Redactie kerknieuws

 
ONZE VOORZITTER VAN DE KERKENRAAD EVEN UIT DE ROULATIE WEGENS ZIEKTE ONZE VOORZITTER VAN DE KERKENRAAD EVEN UIT DE ROULATIE WEGENS ZIEKTE

Op vrijdag 8 maart 2019 moest onze voorzitter van de Kerkenraad, Harry den Arend, plotseling opgenomen worden in het ziekenhuis.
Wel even schrikken, want de gedachte aan een hartinfarct was het eerste dat opkwam.

 
Gelukkig was Harry (en zijn omgeving) er snel bij en kon men in het ziekenhuis “rustig’ de benodigde onderzoeken doen naar wat er nu precies aan de hand was.
 
Inmiddels heeft een ingreep plaats gehad en is Harry weer thuis. Natuurlijk moet hij nog even rustig aan doen, maar we hopen hem weer snel in ons midden te verwelkomen.
Ongetwijfeld kan en zal hij u zelf veel beter kunnen vertellen wat er nu precies aan de hand was en hoe het is opgelost; daaraan hierbij dus geen berichtgeving.
Wij zijn allemaal natuurlijk blij en gelukkig dat het snel kon worden “opgelost” en heten Harry ook vanaf deze plaats weer “wel thuis” en een goed herstel toe.
 

 
BIJ DE KERKDIENSTEN OP WEG NAAR PASEN 2019 BIJ DE KERKDIENSTEN OP WEG NAAR PASEN 2019

Traditioneel wordt met het einde van het carnavalsfeest op Aswoensdag de Veertigdagentijd ingezet. Een bijzondere tekst die dan gelezen wordt, is te vinden in de profeet Jesaja (58, 1-10) waar onder andere gezegd wordt: „is dít niet het vasten zoals ik het verkies: boosaardige boeien losmaken, de banden van het juk losmaken, de onderdrukten hun vrijheid hergeven, en alle jukken doorbreken? Uw brood delen met wie honger heeft?

Ik wens u alleen een goede bezinningsroute in deze tijd naar Pasen, als een boeiende inspirerende tocht met verrassingen onderweg die kracht en energie geven.
Dominee Bert .

 

lees meer »
 
REACTIE OP DE GEPUBLICEERDE NASHVILLE VERKLARING

REACTIE OP DE GEPUBLICEERDE NASHVILLE VERKLARING

Enkele weken geleden verscheen in de pers de publicatie van de zo genaamde “Nashville-verklaring” die mede is ondertekend door een groep predikanten en geloofsgenoten binnen de PKN.
PKN is breed georiënteerd en geloofsgenoten van velerlei  signatuur behoren hiertoe. En dat is goed!

En zonder de “andersdenkenden” van de Nashville-verklaring in persoon te willen veroordelen, menen wij dat wij ook óns geluid moeten laten horen en moeten aangeven dat wij hun mening niét delen.
Daarom heeft de kerkenraad van onze gemeente in haar vergadering van 28 januari 2019 een “open brief” vastgesteld die naar de synode is gestuurd en die ook hierbij gaat.
Wij menen hiermee recht te doen aan ónze manier van geloven in de wetenschap dat er nimmer sprake van zijn van “exclusiviteit” binnen de christelijke kerk.

Link naar de volledige brief aan de Generale Synode:
/uploads/klant446/files/Reactie Nashville verklaring kopij MK en site - 2019-02-01.docx

Uw kerkenraad

lees meer »
 
HOE "GROEN&GELOVIG" ZIJN WIJ?

Kerk zijn, niet alleen op zondag, maar....IN ACTIE!
HOE "GROEN&GELOVIG" ZIJN WIJ?

Je hoeft niet katholiek te zijn om paus Franciscus sympathiek en wijs te vinden. Hij noemt zich naar Franciscus, de heilige van wie we de sterfdag allemaal kennen: Dierendag. Nee, de paus preekt niet voor de vogels, zoals die middeleeuwse Franciscus, maar hij schreef wel een haarscherpe én hartstochtelijke brief over hoe we omgaan met de natuur. Een vervelende brief is het ook. Want, zegt hij, ook onze gemeente moet zich ecologisch bekeren. ‘Nou nou. Is het echt zo erg?’

lees meer »
 
BIJBELS VOOR CUBA

BIJBELS VOOR CUBA

Het christendom op Cuba bloeit enorm. Maar zelf een bijbel bemachtigen is voor Cubanen nagenoeg onmogelijk. Daarom doneert het Nederlands Bijbelgenootschap - met uw steun - 1 miljoen bijbels aan Cuba. https://www.bijbelgenootschap.nl/project/
 

 
DE BIJBEL IN GEWONE TAAL

DE BIJBEL IN GEWONE TAAL

Sinds enige tijd bestaat de Bijbel in gewone taal (BGT). Het is wennen…

Omdat we gewend zijn aan meer afstandelijke Bijbeltaal. Het zijn de smaakmakers van de BGT, ze dragen bij aan de levendigheid en de kracht van de teksten. Ze zijn heel gewoon, en juist daardoor bijzonder.

Marja Verburg, een van de vertalers van de BGT (bewerkt). Paul Boersma.

lees meer »
 
 

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND)
datum en tijdstip 21-03-2019 om 17.30 uur
meer details

KERKCAFÉ BADHOEVEDORP - HET VERBINDEN VAN UITERSTEN
datum en tijdstip 22-03-2019 om 18.30 uur
meer details

 
BEZORGERS MEERKONTAKT GEZOCHT!

Elders in Meerkontakt heeft u kunnen lezen dat er weer een bezorger is gestopt.
Nu zoeken we gemeenteleden die deze taak op zich willen nemen.
Geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Dhr. G. Slingerland tel: 659 3532. Email:
  meer
 
HARTELIJK DANK VOOR AL UW TOEZEGGINGEN BIJ KERKBALANS!

De actie “Kerkbalans” is weer grotendeels achter de rug.  In januari ontving u allen een verzoek om uw vrijwillige bijdragen voor 2019 toe te zeggen. Velen hebben daaraan gehoor gegeven, waarvoor wij u van harte dank zeggen.

Het College van Kerkrentmeesters meer
 
VRIJWILLIGERS GEVRAAG.....

..................voor de reparatie van een schuurdakje en vernieuwen van de blokhut bij de pastorie.
Lees hierover meer onder College van Kerkrentmeesters! meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.