VAN LEEUWENORGEL IN DE PELGRIMSKERK - EEN STUKJE GESCHIEDENIS

VAN LEEUWENORGEL IN DE PELGRIMSKERK - EEN STUKJE GESCHIEDENIS
Onze Protestantse Gemeente in Badhoevedorp is voortgekomen uit de Hervormde Gemeente in Badhoevedorp, de Hervormde Gemeente in Lijnden en de Gereformeerde Kerk in Badhoevedorp.
De drie kerkgemeenschappen hadden elk een eigen gebouw: de Immanuëlkerk aan de Sloterweg in Badhoevedorp, de Geloof en Liefdekerk aan de Hoofdweg in Lijnden en de Gereformeerde Kerk aan de Havikstraat in Badhoevedorp (die laatste had geen specifieke naam).
Bij het samengaan van deze drie kerkgemeenschappen is als “ons huis” gekozen voor de kerk aan de Havikstraat. Deze heeft bij die gelegenheid de naam “Pelgrimskerk” gekregen.


Hierbij een "stukje geschiedenis" over het prachtige "Van Leeuwenorgel" en foto's ter illustratie. U kijkt dan vast wat vaker "om" naar ons orgel en de geweldige "uitstralling" ervan.

Theo Kooij en Harm Jonker
lees meer »
 
WAAR KOMEN WIJ OOK AL WEER VANDAAN?

WAAR KOMEN WIJ OOK AL WEER VANDAAN?
Een leuke rubriek? Hij ontstaat "zomaar"!

Vaak zijn we zó bezig met het héden en de toekomst, dat wij bijna zouden vergeten waar we vandaan komen. Eén Protestantse Gemeente in Badhoevedorp-Lijnden! Maar dat was lange tijd helemaal niet zo. Komend vanuit verschillende "denkrichtingen", maar ook van verschillende geografische plaatsen vormen we nu één gemeente.

Als redactie van MEERKONTAKT én de WEBSITE "Pelgrimskerk.org" zijn we heel benieuwd of u als lezer misschien thuis nog mooie schetsen, foto's, plaatjes of.....misschien zelfs wel bijzondere verhalen hebt over onze gemeente of over een van de kerkgenootschappen van waaruit wij voortkomen.

Deel die gerust met ons en - indien enigszins mogelijk - proberen we daar een plekje voor te vinden op de website en/of in MEERKONTAKT.
Dat laatste is natuurlijk niet altijd mogelijk vanwege gebrek aan "papier", maar op de website kan veel meer en is vast en zeker ook leuk voor u om te vertellen en te laten zien en voor anderen om te lezen en te bekijken.
lees meer »
 
DE KLOK IN ONZE TOREN

DE KLOK IN ONZE TOREN
Het onderstaande lied zongen wij als kerkenraadsleden niet lang geleden nog eens met licht nostalgische gevoelens toen we op een genoeglijk moment bij elkaar waren ten huize van een van ons. Navraag bij de schrijver, ons gemeentelid mijnheer Van der Kooij, leerde dat het lied door hem geschreven moet zijn toen de kerk honderd jaar bestond.
Dat was toen nog de gereformeerde kerk die in 1888 werd gesticht. Misschien leuk om te weten dat ds. Koelé in 1988 schreef dat de stichtingsdatum 16 maart is geweest. Toch is de huidige klok nog geen 130 jaar oud want de nieuwe klok waarover het lied spreekt is na de Tweede Wereldoorlog in de toren gehangen. Maar de klok werd te zwaar voor de constructie dus alleen de klepel beweegt.

Mooi vind ik het hoe de schrijver verwoordt dat deze klok ons onderbreekt in ons dagelijks bestaan. Juist in de Veertigdagentijd, wat een tijd van bijzondere bezinning is, staan we stil bij wat voor ons belangrijk is en aandacht moet hebben. Daarvoor helpt het hopen we om samen te komen en daaraan zullen we door deze klank steeds herinnerd worden.
Bert Griffioen
lees meer »