DE BLOEMENGROEP; WAT IS DAT EN WIE ZIJN WIJ?

Een voorbeeld van wat wij als thematisch bloemstuk maken voor in de kerk.
DE BLOEMENGROEP; WAT IS DAT EN WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een groepje enthousiaste vrijwilligers die vooral van bloemen, bloemschikken, tuinieren en vooral het thematisch maken van bleomstukken houden.

Thematische kerkstukken:
Als er een bijzondere dienst is in de kerk, dan overleggen we met de predikant waaraan hij die dag graag aandacht wil besteden en waarover hij wil gaan prediken. Wij overleggen dan (met onze creatieve instelling) hoe we rond dat specifieke thema iets moois kunnen maken met bloemen en groen. En het resultaat?
Dat zetten we altijd op ons eigen website. Het zou te ingewikkeld zijn om die foto's steeds door te geven aan de site van de pelgrimskerk. Maar als u op de onderstaande link klikt, dan komt u vanzelf op ónze website terecht en kunt u (ook) genieten van wat we allemaal hebben gemaakt.

Onderhoud van de kerktuin:
En we onderhouden met elkaar ook de fraaie kerktuin achter de kerk.
Bent u daar wel eens geweest?
Hebt u daar wel eens gewandeld en gekeken bij de herdenkingsmuur van ovberledenen?
Ga vooral eens kijken in de tuin en geniet van wat we daar allemaal hebben gepoot en gezaaid.
Samen met de kinderen van de kinderdienst zaaien en oogsten we zelfs van tijd tot tijd fruit (dat dan weer te koop is in de kerk).

Kerkmonument:
Voor wie de kerk aan de achterzijde binnenkomt zal het beeld in de tuin bekend zijn. Jarenlang stond er een houten symbolisch beeld. Toen dat helaas de de tand des tijds was aangetast hebben we de kunstenaar gelukkig bereid gevonden een nieuw standbeeld voor ons (en vooral ook voor u) te maken.
Het beeld symboliseert ons als gelovigen die eigenlijk altijd "op reis" zijn. Een kerkganger die, met de koffer in de hand, (sommigen denken dat het een krat bier is) op weg is naar.....? Zijn wij niet allemaal op deze manier op weg?!

datum en tijdstip 15-11-2018 om 17.30 uur

EETCLUB (ELKE 3E DONDERDAG VAN DE MAAND, maar deze maand op WOENSDAG!))
datum en tijdstip 19-12-2018 om 17.30 uur

GEMEENTE AVOND OP MAANDAG 12 NOVEMBER 2018

MAANDAGAVOND 12 NOVEMBER aanstaande vindt de GEEMENET AVOND plaats.

We nodigen u daarvoor van harte uit. Allereerst worden de jaarrekening 2017 en de begroting 2019 besproken.

Daarna komen aan de orde:
- verslag onderzoeksgroep materiële toekomst van onze gemeente;
- plan pastoraat en
- beamergebruik.

Informatie over de financiën van onze gemeente kunt u desgewenst na de diensten op 4 en 11 november meenemen van de tafel in de Stiltekapel.'

Juup Bosch,
scriba

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!

Als kerkelijke gemeente doen wij bancaire zaken met het SKG (Stichting Kerkelijk Geldbeheer). En die stichting laat dat geldbeheer vanaf 1 november 2018 uitvoeren door de Rabobank (omdat de voormalige bankier hiermee stopt).

Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

LAAT JE EENS VERLEIDEN....... om een actieve(re) bijdrage te leveren aan ons gemeentewerk