DE BLOEMENGROEP; WAT IS DAT EN WIE ZIJN WIJ?

Een voorbeeld van wat wij als thematisch bloemstuk maken voor in de kerk.
DE BLOEMENGROEP; WAT IS DAT EN WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn een groepje enthousiaste vrijwilligers die vooral van bloemen, bloemschikken, tuinieren en vooral het thematisch maken van bleomstukken houden.

Thematische kerkstukken:
Als er een bijzondere dienst is in de kerk, dan overleggen we met de predikant waaraan hij die dag graag aandacht wil besteden en waarover hij wil gaan prediken. Wij overleggen dan (met onze creatieve instelling) hoe we rond dat specifieke thema iets moois kunnen maken met bloemen en groen. En het resultaat?
Dat zetten we altijd op ons eigen website. Het zou te ingewikkeld zijn om die foto's steeds door te geven aan de site van de pelgrimskerk. Maar als u op de onderstaande link klikt, dan komt u vanzelf op ónze website terecht en kunt u (ook) genieten van wat we allemaal hebben gemaakt.

Onderhoud van de kerktuin:
En we onderhouden met elkaar ook de fraaie kerktuin achter de kerk.
Bent u daar wel eens geweest?
Hebt u daar wel eens gewandeld en gekeken bij de herdenkingsmuur van ovberledenen?
Ga vooral eens kijken in de tuin en geniet van wat we daar allemaal hebben gepoot en gezaaid.
Samen met de kinderen van de kinderdienst zaaien en oogsten we zelfs van tijd tot tijd fruit (dat dan weer te koop is in de kerk).

Kerkmonument:
Voor wie de kerk aan de achterzijde binnenkomt zal het beeld in de tuin bekend zijn. Jarenlang stond er een houten symbolisch beeld. Toen dat helaas de de tand des tijds was aangetast hebben we de kunstenaar gelukkig bereid gevonden een nieuw standbeeld voor ons (en vooral ook voor u) te maken.
Het beeld symboliseert ons als gelovigen die eigenlijk altijd "op reis" zijn. Een kerkganger die, met de koffer in de hand, (sommigen denken dat het een krat bier is) op weg is naar.....? Zijn wij niet allemaal op deze manier op weg?!

datum en tijdstip 17-01-2019 om 17.30 uur

KERKCAF√Č BADHOEVEDORP; HOE RELIGIEUS IS NEDERLAND NOG?
datum en tijdstip 25-01-2019 om 18.30 uur

KERKBALANS 2019: KERK ZIJN WE SAMEN! WE REKENEN GRAAG OP UW FINANCIELE BIJDRAGE!

Beste Gemeenteleden,
De enveloppe voor de kerkbalans is inmiddels weer op uw mat gevallen. Mocht u problemen hebben met invullen of met retourneren neemt u dan gerust contact met ons op.
Namens het College van Kerkrentmeesters, Marijn Vis 06-1492 8440, Harm Jonker 06-2041 4745 en Foeke Dekker 06-2157 2847.

Lees hierover meer onder "College van Kerkrentmeesters".

NIEUWE BANKREKENINGNUMMERS VOOR DE KERK!
Voor de kerkelijke bijdragen, collectes en giften geldt vanaf 1 november 2018 het volgende bankrekeningnummer:

Protestantse Gemeente Badhoevedorp-Lijnden
NL16RABO0373715838

Harm Jonker
Voorzitter Kerkrentmeesters

EEN PAAR KEER PER JAAR OP KLEINE KINDEREN PASSEN TIJDENS DE KERKDIENST?!

Vindt u kleine kinderen ook zo leuk? En gunt u de ouders van deze kinderen ook dat zij in de kerk aanwezig kunnen zijn bij bijzondere diensten als Kerst, pasen, pinksteren, schoolkerkdienst en dergelijke?

Neem even contact op met ds. Bert Griffioen of Greet Boersma van de commissie Erediensten. Zij kunnen u zeker meer vertellen en ook ongetwijfeld enthousiasmeren. meer

KERKBALANS 2019: EEN GOEDE GELEGENHEID VOOR U OM TE OVERWEGEN UW JAARLIJKSE BIJDRAGE VAST TE LEGGEN

LEES HIEROVER MEER ONDER HET KOPJE "COLLEGE VAN KERKRENTMEESTERS".

Wij hebben voor uw gemak het formulier hierbij gevoegd.
 /uploads/klant446/files/Modelovereenkomst-periodiekegift-Kerkelijke-gemeente - 2016.pdf

Twijfelt u of weet u niet precies hoe dat moet?
Neem dan graag even contact op met de penningemeester van het CvK (Marijn Vis; 06-14928440). meer